Megbeszélés

2023.11.03. 14:38

Találkozót hív össze jövő hétre a kormányfő a készpénzfizetés korlátozásának témájában

Fotó: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Agerpres 

Marcel Ciolacu pénteken a Facebook-oldalán bejelentette, hogy jövő hétre találkozóra hívja a pénzügyminisztérium és a Román Nemzeti Bank szakértőit, illetve a kisvállalkozók, a bankok és a civil társadalom képviselőit egyeztetni a készpénzfizetés korlátozásáról.

Bejegyzésében a miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány intézkedésére reagálva a bankok növelni készülnek az illetékeiket. "Soha nem adom fel az adócsalás elleni küzdelmet. És soha nem fogom feladni a románok oltalmazását azoknak a kapzsiságától, akik mindenáron pénzt akarnak keresni" – írta Cioacu.

November elsejétől készpénzfizetési korlátozások léptek hatályba Romániában. Ezek szerint a jogi személyek és természetes személyek közötti bevételek és kifizetések napi felső határa 5000 lej személyenként. Emellett a jogi személyek pénztárában lévő készpénzösszeg a nap végén nem haladhatja meg az 50.000 lejt. Két természetes személy között naponta legtöbb 10.000 lejes készpénzfizetés történhet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában