CNSAS

2023.11.21. 10:53

Spontán tiltakozó akcióba kezdtek a CNSAS bérekkel elégedetlen alkalmazottai

Agerpres

Spontán tiltakozó akcióba kezdtek kedd reggel a Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS) bérükkel elégedetlen alkalmazottai - tájékoztatott az Alfa Kartell Országos Szakszervezeti Szövetség.
Mivel a bérhelyzet rendezésére a szakszervezeteken keresztül, vagy a CNSAS vezetősége által tett minden erőfeszítés kudarcba fulladt, az intézmény alkalmazottai a központi közigazgatás más közintézményeiben dolgozó kollégáikhoz képest hátrányos megkülönböztetésben vannak. A bérkülönbségek nagyon nagyok, és ez a helyzet, társulva azzal az érzéssel, hogy alacsonyabb rendű köztisztviselői kategóriaként kezelik őket, mély elégedetlenséget okozott és okoz továbbra is körükben. A CNSAS alkalmazottai elfogadhatatlannak tartják ennek a helyzetnek az állandósulását, és a tiltakozás eme formájához folyamodtak - olvasható az Alfa Kartell keddi közleményében.
A CNSAS alkalmazottainak követelései a következők: az alapbér 25 százalékos emelése és a veszélyeztetett munkakörülmények miatt járó, az egyéni munkaszerződésekben szereplő 15 százalékos bérpótlék megadása.
A szakszervezeti szövetség szerint a CNSAS már 2018-ban kérte a parlamentet és a kormányt a helyzet orvoslására, de eredménytelenül. Az intézmény alkalmazottai az események alakulásától függően fenntartják maguknak a jogot arra, hogy a törvénynek megfelelően más tiltakozó akciókat is indítsanak - szögezi le az Alfa Kartell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában