Bejelentés

2023.11.29. 15:02

Lemondott a murgeni-i pszichiátriai kórház menedzsere

Forrás: Agerpres

Agerpres

Lemondott szerdán a murgeni-i pszichiátriai kórház menedzsere, Ionel Carp, miután múlt héten az általa vezetett egészségügyi intézmény három ápoltja meghalt és 29-en kórházba kerültek emésztési bántalmakkal.
Alexandru Rafila egészségügyi miniszter a múlt hét végén jelezte, hogy véleménye szerint a murgeni-i pszichiátriai kórház menedzserének le kell mondania tisztségéből.
Miután Ionel Carp szerdán bejelentette lemondását, Vaslui megye prefektusa, Daniel Onofrei 'helyes és normális gesztusnak' nevezte döntését, hozzátéve, hogy a kórházmenedzsernek vállalnia kell a felelősséget a 'murgeni-i szerencsétlen esetért'.
A Vaslui megyei pszichiátriai kórház páciensei múlt szerdán kerültek kórházba súlyos emésztési bántalmakkal, hárman közülük meghaltak. A hatóságok járványtani kivizsgálásba kezdtek, mintákat vettek a kórház betegei által fogyasztott élelmiszerekből és ivóvízből. Az élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi intézet részleges adatai szerint azonban semmiféle olyan mérgező anyag vagy baktérium nem volt a vizsgált mintákban, amely az ápoltak halálát okozhatta volna.
Az ügyben a rendőrség is vizsgálódik gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában