Ítélet

2023.11.30. 08:42

Házi őrizetbe kerülnek a crevediai LPG-állomás tulajdonosai

Agerpres

Előzetes letartóztatásból házi őrizetbe helyezik a crevediai LPG-állomás két tulajdonosát.
A bukaresti törvényszék szerdán elutasította az ügyészek óvását, és fenntartotta a fővárosi ötödik kerületi bíróság két nappal ezelőtt hozott döntését, miszerint Ionuţ Doldurea és Cosmin Stângă elhagyhatja a fogdát, és 30 napra házi őrizetbe kerül.
Ionuţ Doldurea és Cosmin Stângă szeptember 6-ától volt vizsgálati fogságban.
Mindketten a crevediai LPG-állomást működtető Flagas SRL részvényesei.
A crevediai LPG-állomásnál idén augusztus 26-án történt meg a tragédia, amikor cseppfolyósított gázt fejtettek át egyik tartályból a másikba. A robbanásokat az ügyészek szerint az udvaron elhelyezett tartálykocsikból szivárgó gáz okozta, ami valószínűleg nyílt lánggal érintkezhetett.
A robbanások és az azokat követő tűzvész következtében 6 személy meghalt, 55 megsérült, 7 ház teljesen megsemmisült, 82 részben ment tönkre.
Az ingatlan területén semmiféle műveletet nem lett volna szabad végrehajtani cseppfolyósított gázzal, sem tárolást, sem átfejtést, mivel az állomás nem rendelkezett az ehhez szükséges engedélyekkel.
Az ügyben indított büntetőeljárás során 158 sértettet hallgattak ki, közülük 132-en polgári félként csatlakoztak a büntetőperhez, összesen 26.463.543 euró és 615.535 lej kártérítést követelve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában