Külügy

2023.11.13. 08:42

Elhagyta a Gázai övezetet 86 román állampolgár és családtagjaik

Forrás: Facebook/MAE

Agerpres

A külügyminisztérium vasárnap este közölte, hogy 86 román állampolgár és családtagjaik elhagyta a rafahi határátkelőhelyen keresztül a Gázai övezetet. A csoport úton van Kairó felé.
A közlemény értelmében a román állampolgárokat Románia egyiptomi nagykövetségének munkatársai várták a rafahi határátkelőhelyen, ahonnan a külügyminisztériumi válságstáb mobil konzuli egységei Kairóba kísérik őket. A közeljövőben Romániába érkeznek. A külügy emlékeztet, hogy eddig 134 román állampolgár és családtagjaik érkezett meg Romániába, miután evakuálták őket a Gázai övezetből.
A tárca elismételte, hogy folytatja a párbeszédet az izraeli és egyiptomi hatóságokkal az evakuálási műveletek folytatása érdekében. Jelenleg a külügyminisztériumi válságstáb három mobil csoportja tartózkodik Egyiptomban, az egyik a rafahi határátkelő közelében.
A külügyminisztérium hangsúlyozza, hogy „a térség biztonsági helyzete továbbra is összetett és változékony, ami az evakuálási tervek folyamatos kiigazítását teszi szükségessé a helyszíni tényezők függvényében, hogy az evakuáltak biztonságát ne veszélyeztessék.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában