Sztrájk

2023.11.24. 16:05

Ciucă: Év végéig nincs keret a tiltakozó közalkalmazottak bérköveteléseinek kielégítésére

Illusztráció

Forrás: Facebook/Blocul Național Sindical

Agerpres

Ez év végéig már nincs pénz a tiltakozó közalkalmazottak bérköveteléseinek kielégítésére - jelentette ki pénteken Temesváron Nicolae Ciucă, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke. Ciucă leszögezte, az elmúlt hetekben tüntető különböző közalkalmazotti kategóriák fizetésemelésre vonatkozó követeléseit év végéig nem tudják teljesíteni, mert nincs rá keret.
Az adózási rendszerről a PNL elnöke azt mondta, jelenleg nem lehet egységes adókulcsról beszélni, mert különböző jövedelemkategóriák függvényében különböző adók érvényesek. „A profitadó 16 százalékos, a jövedelemadó 10 százalékos, az osztalékadó 8 százalékos. (...) Mi kitartunk az egységes adókulcs mellett” - mondta.
Azt is kifejtette, nem áll fenn a veszélye annak, hogy a PSD-PNL koalíció felbomlik az adóügyi intézkedések miatt, mert megegyeztek, hogy jövőre nem emelnek adókat, és ez egy olyan 'vörös vonal', amelyet egyikük sem fog átlépni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában