Készpénz

2023.11.09. 17:00

Ciolacu: Két kivétellel a jelenlegi készpénzfizetési korlátozások maradnak érvényben

Illusztráció

Agerpres

Két kivétellel a jelenlegi készpénzfizetési korlátozások maradnak érvényben - jelentette be a csütörtöki kormányülés elején a miniszterelnök. Marcel Ciolacu közlése szerint a két módosulás egyike, hogy a jogi személyek pénztárgépeiben legtöbb 50 ezer lej őrizhető, a másik pedig, hogy az elszámolási előleg naponta legtöbb 1000 lej lehet készpénzben. A miniszterelnök elmondta, a kormány ennek megfelelően módosítani fogja a készpénzhasználatot szabályozó sürgősségi rendeletet.
A visszakozást azzal indokolta: a bankok, nagyvállalkozók, családi vállalkozások és kiskereskedők képviselőivel folytatott tárgyalásai után azt a következtetést vonta le, hogy román gazdaság még nincs felkészülve a jelentősebb készpénzfizetési korlátozásokra, különösen vidéken, ahol kevés a bankautomata.
Ciolacu ugyanakkor hangsúlyozta, azt szeretné, hogy valamennyi kiskapu bezáruljon az adócsalók előtt, mert a nagy ellátórendszerek működtetéséhez és az autópályák építéséhez az államnak szüksége van bevételekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában