Bírság

2023.11.24. 10:20

ANSVA: 40 ezer lejre bírságolták a floreşti-i kolostort és 12 ezer lejre a murgeni-i pszichiátriai kórházat

Agerpres

Az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság (ANSVA) felügyelői csütörtökön 40.000 lejre bírságolták a murgeni-i pszichiátriai kórháznak ételt adományozó floreşti-i kolostort, mert nincs engedélye közélelmezési tevékenységekre.
Az ANSVA közleménye szerint a felügyelők állategészségügyi zárlat alá helyezték a kolostor konyhájában talált 114 kilogramm nyers halat.
A hatóság 12.000 lejre bírságolta a murgeni-i pszichiátriai kórházat is a betegeknek felszolgált élelmiszerek nyomon követhetőségének biztosítására vonatkozó szabályok megsértése miatt. A felügyelők ugyanakkor megállapították, hogy a kórház étkezdéjének karbantartása és higiéniai állapota megfelelő.
A felügyelők korábban mintát vettek a kórházban kedden felszolgált ételekből, és elküldték elemzésre a bukaresti Állategészségügyi és Közegészségügyi Intézetnek. Az ANSVA közölte, hogy a vasluii munkatársaik együttműködnek a rendőrséggel és a megyei igazgatósággal ebben az ügyben.
A murgeni-i pszichiátriai kórház három betege meghalt, 29 páciense pedig ételmérgezést szenvedett, miután fogyasztott a floreşti-i kolostortól adományba kapott halételekből. Az ügyet a rendőrség is vizsgálja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában