DSVSA

2023.11.23. 11:58

Vaslui: 40.000 lejre büntették a kolostort, amely halból készült ételeket adományozott a murgeni-i pszichiátriai kórháznak

Agerpres

Negyvenezer lejre büntette a Vaslui megyei állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság (DSVSA) a floreşti-i kolostort, amely halból készült ételeket adományozott a murgeni-i pszichiátriai kórháznak, ahol utána több tucatan ételmérgezést kaptak, és három páciens szerda este meghalt.
Daniel Onofrei, Vaslui megye prefektusa csütörtök reggel ellátogatott a bârladi Elena Beldiman sürgősségi kórházba, ahol a murgeni-i pszichiátriai kórház több páciensét kezelik ételmérgezés tünetei miatt. A prefektus információi szerint 32 személy betegedett meg. Az ápoltak állapota jelenleg stabil.
Onofrei közölte, a DSVSA 40.000 lejes bírságot rótt ki a pszichiátriai kórháznak ételt adományozó kolostorra; a kolostornak ugyanis nem volt engedélye főtt étel készítésére és felkínálására külső személyek számára.
A Vaslui megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) tájékoztatása szerint a murgeni-i pszichiátriai kórház ápoltjai és alkalmazottai kedden olyan halételt fogyasztottak, amelyet a közeli kolostortól kaptak adományba. Ugyanaznap este egy bârladi kereskedésből vett halkonzervet fogyasztottak vacsorára. Szerdán a pszichiátriai kórház több tucat páciense ételmérgezés tüneteivel kórházba került, három személy meghalt, egy pedig továbbra is súlyos állapotban van; őt a bârladi sürgősségi kórház intenzív osztályán kezelik, csütörtök reggelre kissé javult az állapota.
A hatóságok járványtani kivizsgálást végeznek, mintákat vettek a fogyasztott élelmiszerekből és a murgeni-i kórház által használt ivóvízből is.
A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított büntetőjogi kivizsgálást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában