Tájékoztató

2023.10.19. 08:25

Victor Negrescu EP-képviselő: Románia a külügyi főképviselői és a belső piacért felelős biztosi poszt megszerzésében érdekelt

Agerpres

A jövő évi európai parlamenti választások után Bukarest számára a külügyi főképviselői és a belső piacért felelős biztosi poszt a legfontosabb az Európai Bizottságban, mivel a többinek nincs akkora súlya, hogy segítse Romániát céljai elérésében - jelentette ki szerda este Strasbourgban Victor Negrescu.
A román újságírók számára tartott sajtótájékoztatóján a Szociáldemokrata Párt (PSD) EP-képviselője elmondta, hogy a belső piacért felelős biztos hatáskörébe tartozik a versenyszabályok felügyelete, a fogyasztóvédelem, a kkv-k támogatása, a nagyvállalatoknak nyújtott állami szubvenciók szabályozása.
'Gyakorlatilag az európai jogszabályok több mint fele a belső piacokhoz kapcsolódik, és az illetékes biztos foglalkozik ezekkel a kérdésekkel. Ez azt jelenti, hogy az uniós jogszabályok több mint felére hatást gyakorolhat' - részletezte a politikus.
Arra a kérdésre, hogy nem lesz-e nehéz megszerezni ezeket a portfóliókat, Negrescu kijelentette: azért nevezte meg ezeket a posztokat, mert ezek a legrelevánsabbak Románia számára. 'A többi nem segíti Romániát a céljai elérésében' - magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában