Delegáció

2023.10.06. 21:32

Románia és Nepál memorandumot írt alá a munkaerőpiaci együttműködés megerősítéséről

Illusztráció

Agerpres

Simona Bucura-Oprescu munkaügyi miniszter pénteken fogadta a Sharat Singh Bhandari nepáli munkaügyi és szociális biztonsági miniszter által vezetett nepáli delegáció látogatását. A találkozón aláírtak egy, a munkaerőpiac és szociális védelem terén folytatott együttműködésről szóló memorandumot - tájékoztatott a szaktárca.
'A nepáli állampolgárokat ugyanazok a jogok és kötelezettségek illetik meg a romániai munkahelyükön, mint a román munkavállalókat. Örömmel vettük tudomásul, hogy Önök elindították az eljárást a bukaresti nepáli nagykövetség létrehozására, annál is inkább, mert idén ünnepeljük az országaink közötti kétoldalú diplomáciai együttműködés 55 éves évfordulóját' - mondta Bucura-Oprescu a munkaügyi tárca közleménye szerint.
A nepáli munkaügyi miniszter pedig rámutatott, hogy országa a világ legbékésebb országai közé tartozik, és háláját fejezte ki azért a melegszívűségért, amellyel a románok segítették az itt munkát vállaló honfitársait, hogy beilleszkedjenek egy számukra idegen kulturális térbe.
A megbeszélések középpontjában a romániai gazdaságot, de ugyanakkor az itt dolgozó nepáli állampolgárok javát szolgáló munkaerő-piaci együttműködés erősítése, a jogszabályi keret összehangolása és a két állam közötti kétoldalú párbeszéd fokozása állt.
A találkozó végén a felek aláírták a munkaerőpiac és szociális védelem terén folytatott együttműködésről szóló memorandumot.
A Munkaügyi Felügyelőség adatai szerint 2023. szeptember 13-án 20.892 nepáli állampolgár dolgozott egyéni munkaszerződéssel Romániában.
Nepál azon Európai Unión kívüli országok egyike, amelyekből a legnagyobb számú külföldi munkavállaló érkezik Romániába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában