Elfogadva

2023.10.11. 12:47

Külön pénztárgépeknél fizethetnek a hipermarketekben a gyermekes családok

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Döntő házként elfogadta szerdán a képviselőház azt a törvénytervezetet, amelyik a helyhatóságok engedélyéhez köti a közélelmezési kereskedelmi egységek működését. A jogszabályjavaslat az áruk és a szolgáltatások értékesítését szabályozó sürgősségi rendeletet módosítja.
Előírásai szerint hipermarketeknek és szupermarketeknek legkevesebb egy pénztárgépet fenn kell tartaniuk a gyermekes családok számára. Ezeknél a pénztáraknál tilos az egészséges étrendbe nem illő, ezért a kiskorúaknak nem ajánlott élelmiszerek árusítása. Ezeknek a termékeknek a listáját az egészségügyi miniszter 2008/1563-as számú rendelete tartalmazza.
A tervezet előírja azt is, hogy a kereskedelmi egységeknek korlátozott időtartamra szóló működési engedélyt kell beszerezniük a polgármesteri hivataltól. Ez az engedély igazolja, hogy megfelelnek a közélelmezési szolgáltatások törvényes követelményeinek. A jogszabály a kereskedelmi egységek tevékenységének felfüggesztésére vagy akár betiltására is felhatalmazza a polgármestert, ha ezeket a követelményeket nem teljesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában