Szavazás

2023.10.16. 14:55

Kialakult az USR végleges jelöltlistája az EP-választásokra

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) összeállította jelöltlistáját az európai parlamenti választásokra.
A listát belső, online szavazással állították össze, amely szeptember 9-e és 16-a között zajlott, miután a négy listavezetőt az USR országos bizottsága jelölte ki Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu és Vlad Botoş személyében. Az USR 12.336 tagja a többi jelöltről szavazott.
Az USR hivatalos EP-jelöltlistáját pénteken, október 20-án mutatják be a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért Párt (ALDE Europe) európai pártcsoportosulás tanácskozásán, amelyet először tartanak Bukarestben - közölte az USR.
Az USR európai parlamenti jelöltlistáján a következő nevek szerepelnek: Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu, Vlad Botoş, Cristina Prună, Radu Mihail, Corina Atanasiu, Adriana Cristian, George Gima, Teodora Stoian, Ramona Goga, Alina Gîrbea, Geta Daniela Drăghici, Alina Totti, Nicolae Mihai Şvab, Emilia Mateescu, Ion Belu, Gabriela Ferguson, Lucia Hang és Dan Adrian Pop.
Cătălin Drulă, az USR elnöke kijelentette, pártja olyan embereket küld Brüsszelbe, akiknek van tapasztalatuk a közigazgatás, az európai alapok, a külpolitika terén, és jó tárgyalók. A júniusi európai parlamenti választás lesz a 2024-es év első választási 'tesztje', és az USR eredménye tükrözni fogja, mennyire elkötelezett Románia az európai elvek szerinti modernizáció és fejlődés iránt - mondta Drulă.
A tájékoztatásból az is kiderül, hogy az USR igyekszik egy közös politikai szövetséget kialakítani a Népi Mozgalom Párttal és a Jobboldal Erejével.
'Romániának szüksége van egy harmadik opcióra, amely egyesíti a reformista erőket a korrupt PSD-PNL tömbbel, illetve az AUR szélsőségességével vívott harcban' - fogalmaznak a közleményben, hozzátéve, hogy az USR egy közös, a jobboldalt tömörítő jelöltlista állítását tartja jó megoldásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában