INS

2023.10.03. 10:44

Augusztusban 3,3 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak

Agerpres

Idén augusztusban 3,3 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak Romániában az elmúlt év azonos hónapjához képest; idén júliushoz viszonyítva 0,7 százalékos visszaesés tapasztalható - közölte kedden az Országos Statisztikai Intézet (INS).
Az intézmény adatai szerint a belföldi értékesítési árak 2023 júliusához képest 1,3 százalékkal, tavaly augusztushoz mérten pedig 4,13 százalékkal estek vissza az idei nyolcadik hónapban.
Az exportértékesítési árak júliushoz viszonyítva 0,82 százalékkal nőttek, tavaly augusztushoz képest azonban 1,38 százalékkal csökkentek.
Az ágazatok közül éves viszonylatban a legnagyobb mértékben a fogyasztási cikkeket gyártó ágazatban (11,68 százalék), a tartós fogyasztási cikkek iparában (4,79) és a beruházási javakat gyártó ágazatban (4,73) nőttek a termelői árak, míg a félkész termékek iparában 3,91 százalékkal, az energiaiparban 11,6 százalékkal csökkentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában