Bérpótlék

2023.10.23. 15:56

A kormányfőtől és a belügyminisztertől kérnek találkozót a rendőri szakszervezet képviselői

Marcel Ciolacuval és Cătălin Predoiuval kérnek találkozót a rendőrök országos szakszervezetének képviselői, hogy ismertessék pénzügyi és szakmai követeléseiket.

Agerpres

Az érdekképviselet hétfőn nyílt levelet juttatott el a miniszterelnökhöz és a belügyminiszterhez, amelyben a rendőrök és szerződéses rendőrségi személyzet bérpótlékainak a jelenlegi fizetésükhöz való igazítását, illetve az alapbérek 20 százalékkal történő növelését kéri 2024. január elsejétől.
Kérik továbbá, hogy a jelenlegi árakhoz igazítsák az élelmiszerre és felszerelésre fordítható keretösszeget, a stresszpótlékot, illetve a lakásbérlésre fordítható összeget, amely jelenleg körülbelül 400 lej, mivel 2009 óta nem aktualizálták.
A szakszervezet szeretné kieszközölni, hogy a döntéshozók dolgozzanak ki egy új jogszabályt a rendőrök jogállásáról.
A nyílt levélben ugyanakkor hangot adnak elégedetlenségüknek a körülbelül 20 százalékos munkaerőhiány, az ebből fakadó túlórázások és a rendőrök nem megfelelő technikai és védelmi felszereltsége miatt is. 'Kérjük, személyesen fogadjanak minket egy rövid találkozóra, hogy bemutathassuk legitim követeléseinket' - zárják a kormányfőhöz és a belügyminiszterhez címzett levelet a rendőri szakszervezet képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában