Közlemény

2023.09.18. 12:31

Panaszt emeltek a tengerpart déli részének vendéglátói a hatósági ellenőrzések nagy száma miatt

Illusztráció

Agerpres

Túl sok volt a Fekete-tenger déli részén végzett hatósági ellenőrzés a nyári idényben, ami pénzügyi akadályokat gördített a szállodák működtetői elé, és megnehezítette a turisták kiszolgálását - állítja hétfői közleményében a mangaliai Turisztikai Desztinációmenedzsment Szervezet (TDMSZ).
Panaszaikat átvette Konstanca megye prefektusa, hogy továbbítsa a kormány képviselői felé.
Közleményükben azt írják, a román tengerpart déli régióiban tevékenykedő vendéglátók szerint az állami hatóságok túlzásba vitték az ellenőrzéseket: a szezon 60 napján közel ötvenszer végeztek ellenőrzéseket az illetékes szervek. Ez pénzügyi akadályokat jelentett a szolgáltatóknak, és megnehezítette a turisták kiszolgálását - írják.
A gyűlésen terítékre került a tengerparti forgalom megkönnyítését célzó beruházások jelenlegi állapota, a tuzlai repülőtér fejlesztése, valamint a nyári szezon időszakának megnövelése is.
Ugyanakkor Bogdan Huţucă képviselő megnyugtatta a jelenlevőket, hogy a kormány jövőre is fenntartja az üdülési utalványok rendszerét - derül ki a közleményből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában