Korrupció

2023.09.25. 12:52

Orban: Buzatut nem azért zárták ki a PSD-ből, mert kenőpénzt fogadott el, hanem mert elkapták

Ludovic Orban szerint Dumitru Buzatut nem azért zárták ki a Szociáldemokrata Pártból, mert kenőpénzt fogadott el, hanem mert elkapták kenőpénz elfogadásán.

Agerpres

A Jobboldal Ereje párt elnöke azt fejtegette hétfői Facebook-bejegyzésében, hogy a korrupciós bűncselekmény elkövetése közben tetten ért Dumitru Buzatu, a 'vasluii kiskirály' visszaeső bűnöző volt, és ezt párttársai tudták is róla, de ennek dacára támogatták, sőt, 'még büszkék is voltak rá'.
Orban szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) 'gyógyíthatatlan kleptomániában szenved', és erre az egyetlen ellenszer, ha többé nem kerül hatalomra, hogy ne legyen hozzáférése a közpénzekhez.
Dumitru Buzatut, a Vaslui megyei tanács szociáldemokrata párti elnökét szombat reggel vették őrizetbe a korrupcióellenes ügyészek, miután tetten érték, amint 1,25 millió lej csúszópénzt fogadott el, hogy hozzásegítsen egy céget egy útfelújítási munkálatokról szóló szerződéshez. A pénzt egy étteremben vette át, és az autója csomagtartójában találták meg az ügyészek. A Vaslui megyei törvényszék még aznap elrendelte 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését.
Buzatut szombaton a PSD Országos Politikai Bürójának egyöntetű döntésével kizárták az alakulatból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában