Tragédia

2023.09.17. 11:32

Crevediai robbanás: továbbra is három sérült szorul gépi lélegeztetésre

A crevediai LPG-állomásnál augusztus 26-án történt robbanás összesen három sérültje szorul továbbra is gépi lélegeztetésre, mind a hármat külföldi egészségügyi intézményekben ápolják – tájékoztatott szombaton az egészségügyi minisztérium.

Forrás: Freepik

Agerpres

A gépi lélegeztetésre szoruló három sérült közül kettő Németországban, egy Olaszországban van. A Milánóba szállított két páciens egyike testfelületének több mint 90 százalékán megégett, gépi lélegeztetésre szorul, állapota továbbra is kritikus, átszállították egy másik, égési sérültek ellátására szakosodott olaszországi kórházba. Lélegeztetőgépen van a németországi Lübeckbe szállított két sérült is, akik testfelületének 40, illetve 30 százaléka égett meg. Állapotuk nem változott az utóbbi 24 órában.

Külföldi egészségügyi intézményekben további hét sérültet ápolnak. A Brüsszelben ápolt, testfelületének több mint 15 százalékán megégett páciens önállóan lélegzik, hemodinamikailag stabil, állapota javult. A belga fővárosban kezelt másik páciens, akinek testét 20 százalékban borítják égési sebek, szintén önállóan lélegzik, hemodinamikailag stabil, és állapota kedvezően alakul. A Milánóban kezelt másik beteg testfelületének 45 százalékán vannak égési sérülések, önállóan lélegzik, hemodinamikailag stabil, állapota biztatóan alakul. A Berlinben ápolt két beteg önállóan lélegzik, hemodinamikailag stabilak. Ők a testük több mint 40 százalékán égtek meg. Az ausztriai Grazban ápolt beteg helyzete égési sérülései elhelyezkedése és kiterjedése miatt összetett sebészeti szempontból, de képes önállóan lélegezni, hemodinamikailag stabil. A Bécsben kezelt beteg testfelületének több mint 25 százalékán szenvedett égési sérüléseket, szintén önállóan lélegzik, hemodinamikailag stabil, állapota nem változott az utóbbi 24 órában. A közlemény szerint ugyanakkor egy pácienst kezelnek még hazai kórházban, a fővárosi plasztikai sebészeti klinikán.

A crevediai robbanásban megsérültek közül eddig 42 pácienst engedtek haza a kórházból (40-et hazai egészségügyi intézményekből, valamint egyet-egyet az ausztriai Grazból és a norvégiai Bergenből). A robbanás öt áldozata belehalt sérüléseibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában