Információk

2023.09.05. 13:54

Ciolacu is cáfolta, hogy orosz drón csapódott volna Románia területére

Marcel Ciolacu miniszterelnök kedden közölte, hogy nem nyertek megerősítést a Románia területére csapódó drónokra vonatkozó információk.

Agerpres

Ciolacu hozzátette, a védelmi minisztertől kapott információi szerint 'ebben a pillanatban' nem nyertek megerősítést a Románia területén becsapódó drónokról szóló hírek.
A Reuters hétfői tudósítása szerint a Berlinben tartózkodó Luminiţa Odobescu román külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy Románia területére nem csapódtak be orosz drónok a Duna túlpartján lévő ukrán kikötő elleni támadás során vasárnapról hétfőre virradóan.
A román diplomácia vezetője ugyanakkor kijelentette, fennállt ennek kockázata, ugyanis a támadás 'nagyon közel' történt Románia határához.
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter hétfőn azt nyilatkozta: fényképekkel tudják bizonyítani, hogy egy ukrán dunai kikötő elleni orosz támadás során orosz drónok zuhantak Románia területére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában