Tervek

2023.09.26. 08:09

Ciolacu: Azt szeretném, hogy január 1-jétől lépjen életbe az új nyugdíjtörvény; előbb a kisebb nyugdíjak nőnek

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök tervei szerint jövő év elejétől életbe fog lépni az új nyugdíjtörvény, és "legalább az inflációs rátával megegyező" nyugdíjemelés várható, de előbb a kisebb összegű juttatásokat növelik.
A kormányfő az Antena 3 CNN televíziónak nyilatkozva hétfő este elmondta, a kormány és az Európai Bizottság (EB) is úgy véli, hogy a jelenlegi romániai nyugdíjrendszer méltánytalan, ezért az új törvény kidolgozásakor elsősorban a társadalmi egyensúly helyreállítására törekednek. Ciolacu tervei szerint az új jogszabályt még ebben az évben elfogadják, hogy léphessen életbe 2024. január 1-jétől.
Ciolacu beszámolt arról is, hogy előbb a kis összegű nyugdíjakat növelik. Ugyanakkor az emelés mértéke eltérő lesz a kis és nagy összegű nyugdíjaknál. Amikor arról faggatták, hogy milyen arányú nyugdíjemelést mérlegelnek, a miniszterelnök azt mondta, "legalább az inflációs rátával megegyező" nyugdíjemelésre lehet számítani. "Majd meglátjuk az év végén, vélhetően novemberben, amikor elkészül az új törvény" - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában