Tűz

2023.08.05. 16:10

Tűz ütött ki egy magán tehervonat mozdonyán Erzsébetvárosban

Forrás: ISU Sibiu

Agerpres

Tűz ütött ki szombaton egy magántulajdonban lévő teherszállító vonat mozdonyán Erzsébetvárosban - közölte a román állami vasúttársaság (CFR). A tájékoztatás szerint a mozdonyvezető szombaton 12:30 körül értesítette a tűzoltókat, hogy a mozdony előbb füstölni, majd lángolni kezdett. Az állomás vasúti személyzete áramtalanította a felsővezetéket, hogy a katasztrófavédelem megkezdhesse a tűzoltást. Erzsébetváros körzetében 12:30 és 14:05 között szünetelt a vasúti közlekedés. A mangánkézben levő tehervonat gerendákat szállított a Sepsiszentgyörgy-Kürtös útvonalon - teszi hozzá a CFR tájékoztatása.

A mozdonytüzet sikerült eloltani, még mielőtt átterjedt volna a vagonokra – közölte szombat délután a Szeben megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU). A tájékoztatás szerint a tüzet A tüzet valószínűleg a mozdony elektromos motorjának túlterheltsége okozta. A motortér teljesen kiégett - tette hozzá az ISU. Személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában