Büntetés

2023.07.19. 09:02

Több mint 1,2 millió lejre büntetett az ANSVSA az üdülőtelepeken végzett ellenőrzések nyomán

Forrás: Pixabay

Fotó: Nenad Maric

Agerpres

Több mint 1,2 millió lejre szabtak ki bírságot az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) ellenőrei az üdülőtelepeken és a nagyszámú turistát vonzó településeken július első felében végzett ellenőrzések nyomán.
Az ANSVSA keddi közleménye értelmében az ellenőrök elsősorban a higiéniai szabályok betartását vizsgálták az éttermeknél, pizzázóknál, étkezdéknél, cukrászdáknál, panzióknál, hipermarketekben, szupermarketekben és élelmiszerboltokban.
Július 2. és 14. között 685 létesítményt ellenőriztek és 33 bírságot róttak ki, összesen 1.229.400 lej értékben. Emellett öt céget bezártak, kettőnek pedig ideiglenesen felfüggesztették a tevékenységét. Ugyanakkor elrendelték 93 kg-nyi emberi fogyasztásra nem alkalmas élelmiszer megsemmisítését.
Az ellenőrzésekkor elsősorban az élelmiszertermékek nem megfelelő tárolása, higiéniai hiányosságok, valamint a csomagolás és címkézés terén észlelt rendellenességek miatt büntettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában