Figyelem!

2023.07.03. 18:54

Tilos csomaggal kirándulni a Szent Anna-tóhoz

Tilos csomaggal lemenni a Szent Anna-tó partjára - jelentette be a Pro Szent Anna egyesület igazgatója, Dósa Elek Levente.

Forrás: Pro Szent Anna/Facebook

Agerpres

A döntés előzménye, hogy szombaton egy kirándulócsoport feldarabolt görögdinnyét hagyott egy fa alatt, a tó közelében, amely azonnal odavonzott egy anyamedvét és bocsát. Az állatokat elkergették a természetvédelmi terület kezelői, de másnap ugyanaz a két példány élelem reményében visszatért a helyszínre.

Dósa Elek Levente, a Pro Szent Anna egyesület igazgatója a Facebookon tette közzé a görögdinnye-darabokról készült fotókat, azzal a megjegyzéssel, hogy "ez se több, se kevesebb, mint gyilkossági kísérlet". "Kedves látogatók! Az ilyen felelőtlen viselkedés miatt, annak érdekében, hogy meggátoljuk a további hasonló esetek előfordulását, mától kezdve csomagokkal lemenni a tó partjára szigorúan tilos! Kollégáink azokat a személyeket, akik ily módon szeretnének látogatni, fel fogják szólítani, hogy a csomagokat hagyják az autóban. Aki a piknikezés tilalomra vonatkozó szabályt nem tartja be, attól megvonjuk a területen való tartózkodás jogát illetve alkalmazni fogjuk az 54/2012 törvény, vagyis a piknik törvény előírásait. Emlékeztetjük, hogy a kráterek területén a piknikezésre kijelölt egyedüli terület a parkoló nyugati részén található padokkal és asztalokkal ellátott zöld felület, ahol igény szerint tüzet is lehet rakni. Megértésüket köszönjük!' - olvasható a bejegyzésben.

Dósa Elek Levente azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökség megkeresésére, hogy nem probléma, ha valaki "egy szendviccsel vagy egy kürtőskaláccsal" megy le a tóhoz, de a nagy csomaggal érkező turistákat fel fogják szólítani, hogy a csomagot hagyják az autóban.

Az igazgató figyelmeztetett, hogy a medvék etetése az emberekre is, de a medvékre nézve is rendkívül veszélyes; az emberi eledelhez szokott medvék ugyanis a nyár elmúltával bemerészkednek a településekre, hulladékból kezdenek táplálkozni, és ha fenyegetve érzik magukat, emberre támadhatnak, emiatt pedig kilőhetik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában