Bérezés

2023.07.26. 19:58

Munkaügyi miniszter: Az új bértörvény az alapfizetés legtöbb 20 százalékára korlátozza a bérpótlékokat

Illusztráció

Agerpres

A közalkalmazotti bértörvény kidolgozása folyamatban van, zajlanak a konzultációk a közszféra különböző ágazatainak képviselőivel - számolt be szerdán Simona Bucura-Oprescu munkaügyi miniszter.
Az Antena3 hírtelevíziónak nyilatkozva a tárcavezető elmondta, hogy a jogszabály hierarchiát állít fel a közalkalmazotti kategóriák között, illetve ezeken belül is. Alapelvei, hogy egyetlen közalkalmazott bére sem haladhatja meg az államfő fizetését, a bérpótlékokat az alapfizetés legtöbb 20 százalékára korlátozzák, illetve bevezetnek egy teljesítménybónuszt is - részletezte.
A miniszter közölte, hogy a törvénytervezet bértáblafüggelékeinek három változata is elkészült, ezekről konzultálnak 'legalább heti két találkozón' a különböző közalkalmazotti kategóriák képviselőivel. Hozzátette, hogy az egyeztetések lezárása után a Világbank hatástanulmányokat készít a jogszabályról, ezeket elemezni fogják a koalícióban, majd véglegesítik a tervezetet, és az őszi ülésszakban a parlamentbe kerül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában