AJPIS

2023.07.20. 10:52

Hét megye és Bukarest szociális felügyeleti és kifizetési ügynöksége vezetőjének tisztségből való felfüggesztését kéri Ciolacu

Forrás: Facebook/Marcel Ciolacu

Agerpres

Hét megye és Bukarest szociális felügyeleti és kifizetési ügynöksége (AJPIS) vezetőjének menesztését kéri a munkaügyi minisztertől a kormányfő.
Marcel Ciolacu a csütörtöki kormányülés elején rámutatott, véget értek a voluntari-i idősotthonokban tapasztaltak nyomán országszerte elrendelt ellenőrzések, és a "világos adatok és tények" ismeretében határozott döntésekre van szükség. Mint mondta, megengedhetetlennek tartja, hogy sok helyen engedélyek hiányában működtek idősotthonok "az állami tisztviselők szeme láttára", máshol súlyos rendellenességek miatt kellett bezárni központokat vagy felfüggeszteni a tevékenységüket.
A miniszterelnök szerint a legtöbb ilyen esetre Arad, Giurgiu, Konstanca, Máramaros, Hunyad, Teleorman és Vrancea megyében, valamint Bukarestben derült fény, ezért kérte a munkaügyi minisztertől az ezekben működő szociális felügyeleti és kifizetési ügynökségek vezetőinek tisztségből való felfüggesztését a fegyelmi eljárások lezárásáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában