Tűz a kórháznál

2023.07.26. 09:30

Egészségügyi minisztérium: A transzformátor felrobbant a kórház udvarán, senki nem sérült meg

Agerpres

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint a Nicolae Robănescu Gyermekkórházban kedd este áramszünet miatt több mint egy órán át az intézmény saját generátora volt működében, és amikor visszatért az áram, a transzformátor felrobbant, amit heves tűz követett.
Senki nem sérült meg, a gyerekeket s hozzátartozóikat sikerült épségben átszállítani a közelben levő Marie Curie kórházba, ahol elhelyezték őket - tájékoztatott kedd esti közleményében a tárca.
'A személyzet azonnal intézkedett a kórház gázberendezéseinek leállításáról, és megkezdte a gyermekek és hozzátartozóik biztonságos evakuálását. A műveletet az akkor szolgálatban lévő Dr. Andrada Mirea orvosigazgató koordinálásával hajtották végre. Az egészségügyi minisztérium folyamatos kapcsolatban áll a két kórház vezetőségével, hogy biztosítsa a betegek biztonságos átszállítását a Marie Curie gyermekkórházba, amely félkészült a páciensek fogadására' - közölte a minisztérium.
Alexandru Rafila egészségügyi miniszter szerint a Nicolae Robănescu kórházban sok, különböző fokú fogyatékossággal élő vagy ritka betegségben szenvedő gyermeket ápoltak, mivel ebben az intézményben végzik a neuromotoros rehabilitációt.
'Vannak neurológiai, degeneratív betegségben szenvedő gyermekek is ott. Ebből a szempontból ez egy nagyon különleges kórház. Valójában egy nagyon jó kórház. Az emocionális hatás is óriási. Sok nagyon súlyos betegségben szenvedő gyermek van ott. Örülök, hogy nincsenek áldozatok' - mondta Rafila az Antena 3-nak nyilatkozva.
A miniszter szerint a Marie Curie kórházban akár hosszabb időre is el tudják helyezni a gyermekeket, mert van elég hely az intézményben.
Azt is leszögezte, hogy értesülési szerint a kórház transzformátora 'elég új volt', emiatt furának tartja, hogy felrobbant.
Kedd este tűz ütött ki a fővárosi Nicolae Robănescu gyermekkórház udvarán levő transzformátorban, senki nem sérült meg, a pácienseket sikerült épségben kimenekíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában