Lemondás

2023.07.14. 20:10

Ciolacu: Gabriela Firea úgy döntött, hogy lemond a családügyi miniszteri tisztségéről

Marcel Ciolacu miniszterelnök pénteken a Facebook-oldalán közölte: nagyra értékeli, hogy Gabriela Firea önként lemondott családügyi miniszteri tisztségéről, amíg az idősotthonokban történt visszaélések ügyével kapcsolatos összes kérdés tisztázódik.

Forrás: Agerpres

Agerpres

Bejegyzésében a kormányfő arról számolt be, hogy pénteken tárgyalt a távozó tárcavezetővel, és számára 'teljesen világos', hogy miniszterként Fireának semmilyen közvetlen köze nem volt ezekhez a visszaélésekhez.

"Ennek ellenére óriási nyomás nehezedett rá az elmúlt napokban bizonyos munkatársai miatt, akik bizonyítottan érintettek ebben az ügyben. Ennek következtében az üggyel kapcsolatos összes kérdés tisztásáig Gabriela Firea lemondott tisztségéről. Szeretném hangsúlyozni, hogy nagyra értékelem Firea asszony önként tett gesztusát" – írta bejegyzésében Ciolacu.

A miniszterelnök szerint "a történet itt nem érhet véget": arra vár, hogy önként távozzanak tisztségükből azok a polgármesterek, megyeitanács-elnökök, helyi intézményvezetők és rendőrparancsnokok is, akiknek valamilyen közük volt az idősotthonokban történt visszaélésékhez. Ciolacu közölte azt is, hogy "néhány lemondás nem változtat a helyzeten", a hazai szociális ellátás átfogó átalakítására van szerinte szükség.

"Miniszterelnökként vállalom ezt a feladatot. És végig fogom csinálni! A kormányban dolgozó kollégáimmal, a román ortodox egyházzal és a többi romániai felekezettel, valamint a civil társadalommal közösen fogom megváltoztatni a dolgokat. Nincs kegyelem azok számára, akik tönkretették a védtelen emberek életét és lelkét!" – írta a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában