Kormányváltás

2023.05.09. 11:45

Tánczos Barna a kormányváltásról: Az én miniszteri megbízatásom négy évre szól

Agerpres

Az RMDSZ-t nem érinti a kormányfőcserét és egyes minisztercseréket előíró koalíciós megállapodás - jelentette ki kedden Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter, aki hangsúlyozta: mandátuma négy évre szól.
Tánczos azt mondta keddi sajtótájékoztatóján, a két másik RMDSZ-es miniszterhez hasonlóan 2020 decemberében négy évre szóló megbízatást kapott, a koalíciós megállapodásban rögzített minisztercserék ezeket a minisztériumokat nem érintik. „Amíg meg nem változik valami, mi tesszük a dolgunkat” - fogalmazott.
Tánczos kifejtette, ezen és a következő héten körvonalazódik a leendő kormány, és a rotáció szempontjából 'minden lehetőség terítéken van', de ha a jelenlegi megállapodástól eltérő változtatások merülnek fel, akkor 'valószínűleg nulláról kezdik a tárgyalásokat'.
Cseke Attila fejlesztési miniszter április végén azt nyilatkozta, hogy az RMDSZ-nek semmi oka kilépni a kormányból, és hogy nem tartozik rá a PNL és a PSD közötti rotációt előíró megállapodás.
Ugyanakkor az RMDSZ temesvári kongresszusán Nicolae Ciucă miniszterelnök, a PNL elnöke a 'stabilitás és a szakmaiság pólusának' nevezte az RMDSZ-t. Ciucă akkor kijelentette, a kormányfőcsere után fontos biztosítani a folytonosságot, mert a koalíció csak így tudja teljesíteni a vállalt célkitűzéseket, csak így lehet megvalósítani a kormányprogramba és az országos helyreállítási tervbe foglalt reformokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában