Kormányfőcsere

2023.01.12. 18:11

Grindeanu a kormányfőcseréről: Egyelőre annyit tudunk, amennyit a koalíciós megállapodás rögzít

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

A PNL és PSD közötti, májusban esedékes kormányfőcseréről egyelőre csak annyit tudni, amit a 2021 novemberében aláírt megállapodásban rögzítettek a koalíciós pártok - jelentette ki csütörtökön a szállításügyi miniszter.
Sorin Grindeanutól egyebek mellett megkérdezték az újságírók, hogy Mihăiţă Ursu visszakerülhet-e harmadik alkalommal is a TAROM légitársaság élére, ha a májusban esedékes minisztercserék nyomán a nemzeti liberális párti (PNL) Lucian Bode lesz a szállításügyi tárca vezetője.
A miniszter azt válaszolta, nem tudja, kit jelölne a PNL a tárcavezetői tisztségre, mint ahogyan azt sem, hogy pontosan milyen változások lesznek májustól. „Egyelőre annyit tudunk, ami a 2021 novemberében aláírt megállapodásban szerepel. Ha esetleg úgy vélik majd a felek, hogy ezen lehet javítani, minden bizonnyal közölni fogják” - fogalmazott.
A koalíciós megállapodás értelmében májusban Nicolae Ciucă jelenlegi miniszterelnöknek le kellene mondania, hogy átengedje a helyét a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnökének, Marcel Ciolacunak. Emellett minisztercserékre is sor kerülne, az egyezség szerint a pénzügy- és a szállításügyi tárca vezetését átvenné a PSD-től a PNL, az igazságügyi és az európai alapokért felelős tárca élére pedig a szociáldemokraták jelölhetnek minisztert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában