Fűtés

2022.12.21. 18:12

Újabb távfűtési támogatást utalt a fejlesztési minisztérium

RMDSZ-közlemény

Gyergyószentmiklós, Székelyudvarhely, Temesvár és Bánffyhunyad önkormányzatainak utalt második alkalommal támogatást a fejlesztési minisztérium a megdrágult távfűtési számlák kifizetésére – tájékoztatott Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.
Összesen 37 millió lejt utalt 14 önkormányzatnak a szaktárca, közöttük Székelyudvarhely 115 ezer lejt, Gyergyószentmiklós 1,2 millió lejt, Temesvár közel 130 ezer lejt, és Bánffyhunyad 42 ezer lej támogatást kapott, az önkormányzatok által benyújtott kérések alapján.
Mint ismeretes, a fejlesztési minisztérium azoknak az önkormányzatoknak nyújt finanszírozást, amelyek szénnel, fűtőolajjal vagy biomasszával fűtött kazánházakkal oldják meg a távfűtést. A támogatás költségkerete 250 millió lej, ebből összesen eddig 140 milliót utalt ki a szaktárca. A kiutalt támogatások listája megtekinthető a minisztérium honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában