Büntetés

2022.12.27. 18:10

Több mint 15 millió lejes bírságot szabott ki a Versenytanács három biztosítótársaságra és egy biztosítási brókerre

Forrás: zf.ro

Agerpres

Több mint 15 millió lejes bírságot szabott ki a Versenytanács három biztosítótársaságra és egy biztosítási brókerre a romániai légiközlekedési biztosítási piacon történt versenyellenes megállapodások miatt - tájékoztatott kedden az intézmény.
A közlemény szerint a Generali S.p.A. UK Branch, a Generali Románia és az Omniasig biztosítótársaságnak, illetve az Aon România biztosítási brókernek összesen 15.120.582 lejes bírságot kell kifizetnie. A Versenytanács szerint a négy cég egy versenyellenes megállapodással elosztotta egymás között a romániai légiközlekedési biztosítási piacot.
Mivel elismerték a piaci versenyről szóló törvény megsértését, a bírság összegét csökkentették. A közlemény szerint a Generali S.p.A. UK Branch biztosítónak 8.163.743 lejt, a Generali Romániának 1.892.846 lejt, az Omniasignak 4.720.262 lejt, az Aon Romániának pedig 343.731 lejt kell fizetnie. A Versenytanács döntései végrehajtandóak, a kiszabott bírságok az államkasszát gyarapítják. Az összegeket az országos adóhatóság (ANAF) hajtja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában