Románia

2022.09.08. 11:39

FRISSÍTVE | Emésztőrendszeri bántalmakkal került kórházba Nagykárolyban 26 óvodás gyermek

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

A nagykárolyi 1-es számú napközi óvoda huszonhat óvodása került kórházba csütörtök reggel hányás, hasmenés miatt. A gyerekeket a nagykárolyi kórház pediátriai részlegére utalták be. Macrina Mihai, a Szatmár megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) igazgatója arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a megbetegedett óvodások 3 és 5 év közöttiek; kilencen kiscsoportosak, 17-e középső csoportosak. A DSP kiszállt a helyszínre, és mintákat vesznek a gyermekeknek adott élelmiszerekből, a felületekről és az óvoda személyzetétől is.

Az ügyben kivizsgálást indított a Szatmár megyei tanfelügyelőség, jelenleg hét gyermeket kórházban ápolnak. Az óvodások ebédjét nem helyben főzik, hanem egy máshol üzemelő konyhától szállítják. Ez a konyha a nagykárolyi 1-es és 5-ös óvodát látja el. A panaszok jelentkezése után, szerdán és csütörtök reggel ellenőrzést végzett a nagykárolyi élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság annál a konyhánál, ahol az óvodások ebédjét főzik, de semmiféle rendellenességet nem talált. Az óvoda vezetősége kérelmezte, hogy a szatmárnémeti élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság is végezzen ellenőrzést. Az ügyben a tanfelügyelőség is kivizsgálást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában