Románia

2022.04.11. 19:23

Áruszállításról egyeztetett Nicolae Ciucă és Adina Vălean

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Nicolae Ciucă miniszterelnök és Adina Vălean, az Európai Bizottság közlekedési biztosa szoros együttműködésről állapodott meg az Ukrajnából és a Moldovai Köztársaságból érkező áruk szállításának megkönnyítése érdekében. A kormány közleménye szerint a miniszterelnök a Victoria-palotában találkozott hétfőn az uniós biztossal, a romániai közlekedési infrastruktúra fejlesztése és az ukrajnai válság hatása volt a megbeszélés napirendjén.

 

Megállapodtak abban, hogy szoros együttműködéssel megkönnyítik az Ukrajnából és a Moldovai Köztársaságból származó áruk szállítását a közúti, vasúti és kikötői infrastruktúra használata révén annak érdekében, hogy például a meglévő szerződések alapján Ukrajnából lehetővé váljon a gabona exportálása, ami az afrikai országok élelmezésbiztonsága szempontjából is nagyon fontos. A véleménycsere során hangsúlyozták a közlekedési infrastruktúra megerősítésének fontosságát, tekintettel arra, hogy egy nagyobb válságot követően ez az ágazat jelentősen hozzájárul a gazdaság gyorsabb fellendüléséhez - olvasható a közleményben.

 

Nicolae Ciucă megerősítette, a kormány elkötelezett az országos közlekedési infrastruktúra fejlesztésébe való beruházás mellett. Ugyanakkor nagyra értékelte az uniós biztos által indított kezdeményezést egy olyan munkacsoport felállítására, amelynek feladata, hogy megoldásokat találjon a közlekedési infrastruktúra projektjeire szánt európai alapok romániai felhasználásának növelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában