Környezetvédelmi minisztérium

2022.03.21. 13:00

Tánczos Barna: Áprilisban indul a Kitakarítjuk Romániát országos kampány

Forrás: Facebook/Tánczos Barna

Agerpres

 

Áprilisban szervezi meg a környezetvédelmi minisztérium a Kitakarítjuk Romániát elnevezésű kampányt, amelynek keretében az erdők, a vízpartok megtisztítására, az elektronikai hulladék begyűjtésére, valamint a városok és községek közterületeinek kitakarítására is sor kerül - jelentette be hétfőn Tánczos Barna miniszter. Facebook-bejegyzésében a tárcavezető közölte, maga is részt vett a Romániai Községek Egyesületének hétfői közgyűlésén, amelyen a helyi vezetők támogatását és a kampányban való tevékeny részvételét kérte.

 

"A Kitakarítjuk Romániát kampány során begyűjtjük a fölösleges hulladékot a háztartásoktól, és összegyűjtjük a szemetet az illegális lerakóhelyekről. Arra kérünk minden hatóságot, hogy vegyen részt a hulladékok szelektív gyűjtésének biztosításában. Külön tematikus napokat jelöltünk ki az erdők, a vízpartok megtisztítására, a gumiabroncsok, az elektronikai hulladék begyűjtésére, valamint a városok és községek közterületeinek kitakarítására is" - áll a bejegyzésben.

Forrás: Facebook/Tánczos Barna

Tánczos úgy véli, a kampány sikere nemcsak az összegyűjtött szemét mennyiségében lesz mérhető, hanem jelentős társadalmi hatása is lesz, a bekapcsolódó településeken hozzájárul a lakosság mentalitásváltásához is.

 

Bejegyzésében a miniszter rámutatott, a vidéki térségeknek fejlesztésekre, modernizációra van szükségük. A szaktárca az országos helyreállítási terv révén közel 4 milliárd euróval támogatja a fejlesztéseket a víz-, erdő- és hulladékgazdálkodás területén. "A Környezetvédelmi Alapon keresztül lebonyolított programokkal támogatjuk az önkormányzatokat a közvilágítás korszerűsítésében, a középületek energiahatékonyságának növelésében, elektromos töltőállomások, valamint a víz- és csatornahálózat kiépítésében" - írta Tánczos, hozzátéve, hogy a programok sikeres megvalósításában kulcsfontosságú szerepük van a polgármestereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában