Románia

2022.02.03. 11:10

A földgáz és az elektromos energia árának nyári csökkenésére számít az OMV Petrom

Agerpres

 

Az OMV Petrom várakozásai szerint idén nyáron csökkeni fog, de az elmúlt évek szintje fölött marad a földgáz és az elektromos energia ára. Erről Franck Neel, az olajvállalat igazgatóságának tagja újságírói kérdésre válaszolva beszélt csütörtökön egy bukaresti sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy tekintettel a piacok ingadozására, nehéz megjósolni az energiaárak alakulását. A bizonytalanságot szerinte növeli az orosz-ukrán válság, illetve az Északi-Áramlat-2 gázvezeték beindítása körüli huzavona is.

 

Franck Neel mindenesetre úgy véli, hogy a jelenlegi igen magas árakat nem indokolja a kereslet. "A földgáz árának csökkenésére számítunk ezen a nyáron, és ez éreztetni fogja a hatását a következő télen is" - jelentette ki. Hozzátette, a földgáz árának csökkenésével együtt jár az elektromos energia árának mérséklődése is. Hangsúlyozta ugyanakkor, az energiaárak nem fognak visszaesni az elmúlt évek szintje alá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában