Narancssárga jelzés

2021.12.27. 14:55

Másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben négy erdélyi megyében

Agerpres

 

Kedd 12 óráig érvényes narancssárga jelzésű (másodfokú) árvízvédelmi készültséget rendeltek el hétfőn a hidrológusok négy megye folyóinak, illetve kedd 24 óráig érvényes sárga jelzésű (elsőfokú) készültséget 11 megye folyóinak vízgyűjtő medencéjére.

Az Országos Vízgazdálkodási és Hidrológiai Intézet (INHGA) közlése szerint a másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a következő folyószakaszokon: Fekete-Körös (Bihar és Arad megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Béga (Temes megye).

Emellett kedd 24 óráig elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a következő folyószakaszokon: Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Berettyó (Szilágy és Bihar megye), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar megye), Fekete-Körös (Bihar és Arad megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Maros (Arad, Beszterce-Naszód, Fehér, Hargita, Hunyad és Maros megye), Aranyos (Fehér és Kolozs megye), Béga (Temes megye), Temes, Borzova, Moravica (Krassó-Szörény és Temes megye), Krassó és Néra (Krassó-Szörény megye).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában