kormányprogram

2021.11.08. 11:51

Firea: Akkor lépünk koalícióra a PNL-vel, ha tiszteletben tartják a programunkat

A Szociáldemokrata Párt (PSD) csak akkor lép koalícióra a Nemzeti Liberális Párttal (PNL), ha a kormányprogramba bekerülnek a szociáldemokraták által prioritásnak tekintett intézkedések, köztük a gyereknevelési támogatás, a minimálbér és a nyugdíj emelése – közölte hétfőn Gabriela Firea.

A PSD első alelnöke a párt országos politikai tanácsának ülése előtt nyilatkozott a sajtónak. Elmondta, hogy korai még a minisztériumok és a tisztségek elosztásáról tárgyalni, előbb a két félnek a kormányprogramról kellene egyeztetnie. Közölte, a szociáldemokraták kormányra lépésének feltétele, a hogy a PNL tartsa tiszteletben a programjukat.

Arra a kérdésre, hogy van-e fedezet a költségvetésben a PSD által javasolt nyugdíj- és gyerekpénzemelésre, Gabriela Firea kijelentette: a kormányzati prioritások számára mindig kerül pénz. A politikus a bukaresti főpolgármesteri mandátumát hozta fel példaként. „Én négy éven keresztül mindig elő tudtam teremteni a projektjeimhez szükséges pénzt, Nicuşor Dan (jelenlegi főpolgármester – szerk. megj.) pedig minden nap pénzhiányra panaszkodik” – érvelt a PSD első alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában