Botrány

2021.09.24. 15:01

Egyenruhájukhoz méltatlan módon viselkedett két kovásznai rendőr

Fotó: Illusztráció

Agerpres

Kovászna város polgármestere, Gyerő József kérte a megyei rendőrségtől annak a két közlekedési rendőrnek a megbüntetését, akik egy közösségi oldalakon terjedő felvétel szerint egyenruhájukhoz méltatlan, szakmaiatlan magatartást tanúsítottak szolgálatuk teljesítése közben.

A felvétel egy járőrautó belsejében készült Kovásznán. A filmen látható, amint az egyik rendőr kihajol az ablakon, és azt kiabálja egy járókelő nőnek: „Menj át a másik oldalra! Úgy, igen, mert nem látok itt... Túl nagy vagy, nem lát a radar tőled, menj át a túloldalra!” A felvételen az is hallatszik, hogy a másik rendőr nevet, és illetlen kifejezésekkel egészíti ki kollégája szavait.

A Facebook-oldalán közölt pénteki bejegyzésében Kovászna polgármestere kifejezte felháborodását, és elítélte a két rendőr „gúnyolódó és megalázó” magatartását. Arra kérte a megyei és a városi rendőrséget, állapítsa meg a felvétel valódiságát, azonosítsa a szereplőit, és ha beigazolódik, hogy megtörtént „ez az elítélendő esemény”, akkor részesítse fegyelmi szankciókban a vétkeseket a rendőrök etikai és szakmai magatartási kódexének megsértése miatt.

A Kovászna megyei rendőrség korábban közölte: előzetes vizsgálatot rendeltek el a két rendőr fegyelmi vétségnek minősülő magatartásának kivizsgálására, és a fegyelmi eljárás lezárása után, a rendőrök jogállásáról szóló törvény alapján intézkednek ellenük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában