Találkozó

2021.09.25. 17:05

Cristian Ghinea: részt veszek az EB elnökével való hétfői találkozón

Fotó: hotnews.ro

Cristian Ghinea európai alapokért felelős volt miniszter is részt vesz az Európai Bizottság (EB) elnökével, Ursula von der Leyennel való hétfői, bukaresti találkozón. Ezt Facebook-oldalán jelentette be az USR PLUS politikusa.

A bejegyzés szerint Florin Cîţu miniszterelnök hívta meg a találkozóra, és az USR PLUS két társelnökével folytatott egyeztetést követően döntött úgy, hogy részt vesz az eseményen.

Cristian Ghinea emlékeztetett, az USR PLUS kormányból való kilépésekor a miniszterelnök kérte tőle, hogy maradjon a kabinet tagja, de elutasította a felkérést. A politikus ugyanakkor cáfolta azokat az információkat, amelyek szerint tárgyalásokat folytatna Cîţuval arról, hogy a hárompárti koalíció helyreállításának hiányában is visszatérjen a kormányba. „Ezek mind álhírek” – nyomatékosította.

Hozzátette, „nem titok”, hogy jó volt az együttműködése a miniszterelnökkel és a miniszterekkel. „A fő célkitűzés egy, a teljes koalíció által támogatott helyreállítási terv kidolgozása volt. Ezt a célt elértük” – fogalmazott.

Az EB képviselői pénteken közölték, hogy Ursula von der Leyen hétfőn találkozik Bukarestben Klaus Iohannis államfővel és Florin Cîţu miniszterelnökkel az európai helyreállítási tervről tartott konzultációsorozata keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában