Együttműködés

2021.09.28. 17:58

Cîţu: Akkor működünk együtt az USR-vel, ha nem szavaznak meg bizalmatlansági indítványt

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) csak azzal a feltétellel kíván a továbbiakban is együttműködni az USR PLUS-szal, ha az utóbbi alakulat nem szavaz meg a kormány ellen benyújtott bizalmatlanság indítványt – közölte kedden Florin Cîţu pártelnök.

A kormányfő a PNL végrehajtó bizottságának ülése után nyilatkozott az újságíróknak. Szavai szerint továbbra is tárgyalóasztalhoz ülnének az USR PLUS-szal a koalíció helyreállításáról, de ha a kormányból korábban kilépett pártszövetség a PSD vagy az AUR oldalán megszavaz egy bizalmatlansági indítványt, akkor megszakítják velük az együttműködést. „Attól a perctől kezdve nem tárgyalunk többé az USR PLUS-szal' – jelentette ki.

A parlament két házának összevont házbizottsága kedden úgy határozott, hogy a PSD bizalmatlansági indítványát csütörtökön 14 órától olvassák fel a parlamentben, majd jövő kedden 12 órától szavazásra bocsátják. Az USR PLUS által kezdeményezett bizalmatlansági indítványról az a döntés született, hogy megvárják az alkotmánybíróság keddi határozatának indoklását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában