határrendészet

2021.01.20. 12:34

Egy nap alatt 26 afganisztáni határsértéstőt tartóztattak fel a román-magyar határon

Az elmúlt 24 órában a román-magyar határon 26 afganisztáni, határsértést megkísérelő személyt tartóztattak fel az Arad és Bihar megyei határőrök.

A migránsok kamionokba rejtőzve vagy gyalog próbáltak Magyarország területére átjutni.

Gyulavarsándon egy román sofőr által vezetett kamion rakterében bukkantak a határőrök hat afganisztáni, 16 és 41 év közötti személyre. A sofőr állítása szerint autóalkatrészeket szállított Csehországba.

Ugyanott egy másik teherautóban, amely a hivatalos dokumentumok szerint faforgácslapokat szállított Magyarországra, öt afganisztáni migránst füleltek le, akik közül a legfiatalabb 17, éa legidősebb 21 éves volt.

Gyulavarsánd közelében, a román-magyar határtól 300 méterre négy afganisztáni állampolgárt tartóztattak fel a rend őrei, akik gyalog próbáltak Magyarországra jutni. Hárman közülük 14 és 16 év közötti kiskorúak, egy 22 éves felnőtt volt velük.

A nagylaki autópálya-határátkelőnél egy Luxemburgba tartó TIR rakterében találtak három, 17 és 22 év közötti afgán fiatalt.

Borsnál egy Észtországba tartó, román sofőr által vezetett kamionba nyolc afganisztáni, 17 és 31 év közötti ember rejtőzött el, őket is lefülelték a határőrök.

A határrendészet kivizsgálást indított annak megállapítására, hogy a kamionok vezetői esetében fennáll-e az embercsempészet gyanúja.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában