parlamenti választások

2020.12.02. 14:58

Tudose: A PSD 35 százalék fölötti támogatásra számít

A Szociáldemokrata Párt (PSD) a szavazatok 35%-ára számít a parlamenti választásokon, sőt, abban reménykedik, hogy az újraosztás után a 40%-ot is eléri majd a pártra adott voksok aránya – nyilatkozta szerdán Mihai Tudose, a PSD alelnöke.

Forrás: Digi24

„A valódi felmérés vasárnap lesz, vasárnapig pedig még sok minden történhet, és én remélem, hogy sok román állampolgár le fogja küzdeni a kényelmességét, a covidtól való félelmét, mert a legnagyobb veszélyt napjainkban a PNL jelenti Romániában, nem a covid” – mondta Tudose egy sajtótájékoztatón.

Hozzátette: ha a vasárnapi szavazás a PSD reményeinek megfelelően alakul, a párt 35, újraosztások után pedig 40 százalékos támogatottságot is elérhet.

Tudose kifejtette, elképzelhetőnek tart egy parlamenti támogatottsággal működő kisebbségi kormányt, de koalíciós kormányzást is. „Mi szeretnénk önállóan kormányozni, ha lehetséges” – jegyezte meg a PSD alelnöke.

Azt is elmondta, a minisztériumok élére zömében párttagokat javasolna, és csak bizonyos „kulcsfontosságú” szaktárcákat bíznának párton kívüli szakemberekre.

Borítóképünkön: Mihai Tudose

Címkék#tudose#PSD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában