Oktatás

2020.12.24. 11:39

Kevés a valószínűsége, hogy a 9. osztályosoknak tankönyvük legyen

Nincsenek még jóváhagyva a kerettantervek a líceumi osztályokra, és a tankönyvekre sem írták ki a közbeszerzési eljárást, emiatt „kevés a valószínűsége”, hogy a 9. osztályos diákoknak legyen tankönyvük a következő iskolai évben – jelentette ki csütörtökön Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

Mandátumának átvételekor elmondta, a középiskolai osztályok esetében még közvitán vannak a kerettervek, és majd jóvá kell hagyni azokat.

Ami az iskolák újranyitását illeti, az oktatási miniszter leszögezte, erről az egészségügyi minisztériummal és járványügyi szakértőkkel közösen végzett alapos elemzés után döntenek.

Arra a kérdésre, hogy szerinte van-e lehetőség a differenciált érettségi vizsga megszervezésére, a miniszter azt válaszolta, hogy a „differenciált érettségire abszolút szükség van”, és nagy odafigyeléssel kell megvizsgálni ezt a tervet.

Az oktatási intézmények digitalizálása kapcsán Sorin Cîmpeanu kifejtette, ezt sürgősen meg kell valósítani a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős szaktárcával, a fejlesztési minisztériummal és a helyi hatóságokkal együttműködve.

A miniszter azt is elmondta, szeretné, hogy mandátuma alatt fokozatosan emeljék az oktatás költségvetését ahhoz, hogy mandátuma végén az elérje a bruttó hazai termék (GDP) 6%-át.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában