Koronavírus

2020.11.03. 17:22

Gyógyszergyártók: A tudományosan nem igazolt információk terjesztése káros hatással lehet a lakosság egészségére

Rendkívül káros hatással lehet a lakosság egészségére a különböző betegségek – többek között a koronavírus-fertőzés – megelőzésére, valamint kezelésére vonatkozó, tudományosan nem igazolt, részleges vagy téves információk közzététele – hívja fel a figyelmet a vény nélkül kiadható gyógyszereket, étrend-kiegészítőket gyártók romániai egyesülete (RASCI).

Az egyesület keddi közleményében rámutat, felelős módon kell tájékoztatni a lakosságot a koronavírus-fertőzés megelőzését, illetve kezelését elősegítő, vény nélkül kapható termékek használatáról, és a tájékoztatásnak objektív módon figyelembe kell vennie minden olyan elérhető kezelést, amelyről bebizonyosodott, hogy segítségükre lehet a pácienseknek ebben az időszakban. A különböző kezelési módokról kizárólag az egészségügyi szakembereknek kell tájékoztatniuk a lakosságot – hangsúlyozza az egyesület.

A RASCI felhívást intéz a hatóságokhoz, sajtóhoz, közéleti személyiségekhez, hogy lépjenek fel a hamis információk terjesztésével szemben, és járuljanak hozzá a hivatalos, tudományosan megalapozott, bizonyítékokon alapuló információk terjesztéséhez.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában