Valamikor

2020.06.11. 09:00

Gabriela Firea szerint időszerű lenne egy bizalmatlansági indítvány a kormány ellen

Támogatja a bizalmatlansági indítvány benyújtásának ötletét a kormány ellen, mert úgy véli, hogy az nem kezelte megfelelően a COVID-19 pandémiát: „haszontalanul ráijesztett” a lakosságra és „tönkretette” a gazdaságot, anélkül, hogy intézkedéseket hozott volna az ország válságból való kilábalása érdekében, jelentette ki Gabriela Firea bukaresti főpolgármester.

„Véleményem szerint ez feltétlenül szükséges. Hogy mikor, azt majd meglátjuk, mivel egy bizalmatlansági indítványt nem politikai gyakorlat gyanánt nyújtasz be, nem játszunk az állampolgárokkal. (...) Meg kell győződnünk arról, hogy lesz többségünk az indítvány elfogadásához” – fejtette ki Firea a România TV szerda esti műsorában.

Hozzátette, erről tárgyalni kell a többi politikai párttal, a Pro Romániával, a Liberálisok és Demokraták Szövetségével (ALDE), a többi kisebb párttal, hogy meglegyen a többség. Hangsúlyozta azonban, hogy ez az ő saját véleménye, nem a párt hivatalos álláspontját közvetíti.

Klaus Iohannis államelnök egy régebbi kijelentésére utalva, miszerint mandátuma alatt nem fog szociáldemokrata kormányfőt kinevezni, Firea hangsúlyozta, hogy alaposan elemezni kell a helyzetet politikai szempontból, jól meg kell gondolni a koalíció összetételét és párbeszédet kellene nyitni az elnökkel a románok érdekében.

Borítóképen: Gabriela Firea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában