Koronavírus

2020.06.21. 17:40

Félezer román állampolgár fertőződött meg egy németországi vágóhídon

Koronavírussal fertőződött meg a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Rheda-Wiedenbruck település vágóhídjának 1300 alkalmazottja, a fertőzöttek mintegy fele román állampolgár – derül ki a külügyminisztérium vasárnapi közleményéből.

A Románia bonni főkonzulátusa által szerzett információk szerint a vállalat vezetősége a cég tevékenységének felfüggesztése mellett döntött, és 7000 személyt karanténba helyeztek. Szombaton arról tájékoztatták a konzuli hivatalt, hogy 17 román állampolgár megszökött a karanténból, azonosításuk folyamatban van.

Az eddigi adatok alapján mintegy 1300 alkalmazottnál mutatták ki a koronavírus jelenlétét, a fertőzöttek körülbelül fele román állampolgár.

A megbetegedések magas száma miatt a kelet-vesztfáliai Gütersloh teljes körzetében vesztegzárat rendelhetnek el, amennyiben a helyzet megkívánja – derül még ki a külügy közleményéből.

Ebben azt is leszögezik, hogy ez idáig az érintett vállalatnál dolgozó egyetlen román állampolgár sem fordult konzuli segítségért Románia bonni főkonzulátusához.

A külügyminisztérium szerint a bonni román főkonzul már járt a szóban forgó német vállalatnál május 11-én, miután a helyi médiában olyan információk jelentek meg, miszerint a munkáltató visszatartotta az ott dolgozó román állampolgárok személyi iratait. Akkor a munkáltató azt mondta, mintegy hatezer román állampolgár dolgozik a vállalatnál, és akkor még nem volt tudomásuk koronavírusos megbetegedésről az alkalmazottak körében.

Románia bonni főkonzulátusa állandó kapcsolatban áll mind a vállalat, mind az ottani helyi hatóságok képviselőivel és készen áll konzuli segítséget nyújtani az érintetteknek – szögezi le még a közlemény.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában