Új elnök

2020.04.09. 15:31

Robert Cazanciuc a szenátus új ügyvivő elnöke

A szenátus eddigi alelnöke, Robert Cazanciuc látja el csütörtöktől, április 9-től az ügyvivő házelnöki teendőket, miután szociáldemokrata párti kollégája, Titus Corlăţean lemondott a tisztségről.

Corlăţean a házbizottság ülésén jelentette be, hogy személyes okok miatt lemond a házelnöki megbízatásról, és Robert Cazanciucot javasolta a helyére. Az új házelnök az intézményekkel és a hatóságokkal való, illetve a frakciók közötti párbeszéd mellett foglalt állást. ,,Az egész ország számára nehéz pillanatban veszem át a tisztséget, amikor minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy tárgyalóasztalhoz üljünk mindannyian, pártbeli hovatartozástól függetlenül, és megszabjuk a prioritásokat, hiúságok nélkül„ – fogalmazott.

Titus Corlăţean február elején jelentette be, hogy Teodor Meleşcanu lemondása nyomán ideiglenes jelleggel őt bízták meg a házelnöki teendők ellátásával.

Teodor Meleşcanu február 3-án mondott le a szenátusi elnöki tisztségről, miután az alkotmánybíróság alaptörvénybe ütközőnek ítélte a megválasztását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában