Segítség

2020.03.19. 17:23

On-line tanácsadásban részesülhetnek az autizmussal élő gyerekek szülei a járvány idején

On-line pszichológiai tanácsadásban részesülhetnek a koronavírus-járvány miatt elrendelt elszigetelődés idején az autizmus spektrumzavarral küzdő gyerekek szülei.

Az Autism Voice egyesületközleménye értelmében a szülők az Autism Voice Line program révén, Skype-beszélgetés keretében részesülhetnek tanácsadásban – írja az Agerpres.

Országos szinten több mint 30.000 család van, amelyek most segítségre szorulnak, vallja az egyesület.

„Az otthoni elszigetelés a legsúlyosabb dolog egy autizmus spektrumzavarral küzdő gyereknek, akinek társaságra, szakember nyújtotta terápiára, folyamatos emberi érintkezésre van szüksége. Emiatt indítjuk el ezt a legalább egy hónapig tartó kampányt, amelynek során ingyenes tanácsadában részesítjük a szülőket, hogy könnyebben túlvészeljék az otthoni elszigeteltség időszakát” – mutat rá Anca Dumitrescu, az egyesület elnöke.

Az érintett szülők ezen a linken kérhetnek tanácsokat és beszélhetnek az egyesület szakembereivel, hétfőtől péntekig 9 és 13 óra között.

Az egyesület szakemberei 9 és 9:30 között várják az aznap tanácsadást igénylők bejelentkezését, majd 9:30-tól zajlanak a beszélgetések a beütemezés szerint.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában