Otthoni karanténban

2020.03.13. 11:31

Koronavírussal diagnosztizáltak egy PNL-s szenátort, Ludovic Orban is házi karanténba vonul

FRISSÍTÉS

Az intézmények akkor is működnek, ha valamely vezetőjük megfertőződött COVID-19 vírussal – jelentette ki pénteken Ludovic Orban ügyvivő kormányfő, miután kiderült, hogy Vergil Chiţac liberális párti szenátor pozitív teszteredménye miatt a PNL vezetőinek lakhelyi elkülönítésbe kell vonulniuk.

Orban elmondta, a vészhelyzeti bizottság ülésein az a személy fogja képviselni az intézményt, aki esetében a legkisebb a fertőzöttség kockázata. Leszögezte, az intézmények töretlenül működnek, a kormány tagjai ellátják feladataikat, és működik a koronavírus terjedését akadályozó intézkedések gépezete.

Mindenkivel lehet kommunikálni, minden döntést ki lehet hirdetni, sőt, a kormányüléseket is meg lehet tartani interneten keresztül – érvelt Orban.

Arra a kérdésre, hogy féle-e a koronavírussal való fertőzöttségtől, az ügyvivő miniszterelnök azt felelte: inkább attól fél, hogy mások fertőződtek meg, mindenesetre ő a diagnózistól függetlenül lelkiismeretesen ellátja feladatait.

Vergil Chiţac liberális párti szenátor

Victor Costache egészségügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy mindenkit meg fognak vizsgálni, aki kapcsolatba került Vergil Chiţac szenátorral.

Emlékeztetett ugyanakkor, hogy egyetlen koronavírussal diagnosztizált páciens sem vesztette életét Romániában. 'Ez egy vírusos fertőzés, meg kell szoknunk, hogy az oltás megjelenéséig mindennapjaink része lesz' – mondta az egészségügyi miniszter.

Borítókép: Ludovic Orban, a PNL elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában