Nem mond le

2024.02.14. 12:22

Fekete-Győr András úgy véli, koncepciós per áldozata lett (frissült, videó)

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Momentum korábbi elnöke.

MW

Fekete-Gyõr András

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték a Momentum korábbi elnökét, amiért a 2018-as demonstráción füstgránáttal dobálózott. A büntetést a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette. 

A volt momentumos elnök szerint az, hogy részt vett a tüntetésen, annyit jelent, hogy élt a véleménynyilvánítás szabadságával, ám továbbra is hivatalos személy elleni erőszaknak számít a feladatukat ellátó rendőrök felé füstgránátot dobni. 

Fekete-Győr András az ATV műsorában leszögezte, szerinte jelenleg ő egy koncepciós per áldozata. A politikus úgy fogalmazott:

Egy koncepciós eljárásban vagyunk. 

Azok, akik megélték az államszocialista időket, talán láttak vagy olvastak ilyenekről.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Baloldali politikusok: meg kell várni a jogerős ítéletet (videó)

A Fidesz szerint a Momentum volt elnökének vállalnia kellene a felelősséget, és le kellene mondania országgyűlési mandátumáról, azonban a baloldali politikusok úgy gondolják, hogy a végleges döntés után kell erről határoznia.
Az LMP óvatosan fogalmazott az ügyet illetően. Kanász-Nagy Máté szerint meg kell várni a végleges döntést és abból kell levonni majd a következtetéseket. Hasonló állásponton van Hiller István is, mint mondta, ilyenkor az a felelős politikusi magatartás, hogy megvárja a jogerős ítéletet. A szocialista politikus azt is hozzátette, hogy hisz az igazságszolgáltatásban, és bármilyen döntést is hoz, azt tiszteletben tartja, és ha nem Fekete-Győr Andrásról lenne szó, ugyanez lenne a véleménye. A párbeszédes Szabó Tímea szerint súlyos aránytalanság van a rendszerben, hiszen meglátása szerint Fekete-Győr Andrást azért ítélték el, mert a rendszer ellen tüntetett – írja a Magyar Nemzet.

A cikk ITT folytatódik!

Hollik István: Fekete-Győr Andrást elítélték, mondjon le!

Lemondásra szólította fel Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Fekete-Győr Andrást, a Momentum politikusát szerdán, az ellenzéki párt által meghirdetett esti tüntetés előtt.

Akit a bíróság elítélt, mondjon le! Még akkor is, ha tanítómesterük, Gyurcsány Ferenc azt tanította nekik: soha semmiért nem kell vállalni a felelősséget!

– írta Hollik István a Facebook-bejegyzésében, utalva arra: Fekete-Győr Andrást a Fővárosi Törvényszék egy öt évvel ezelőtti tüntetésen történtek miatt hétfőn másodfokon bűnösnek találta bűnsegédként elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és egy év – két év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte.

A Fidesz kommunikációs igazgatója a tüntetéssel kapcsolatban megjegyezte: „jó lenne, ha ma kivételesen mellőznék a hivatalos személyek elleni erőszakot!”

Tudjuk, hogy náluk az a módi, hogy parlamenti és önkormányzati képviselők füstgránáttal hajigálják a rendőröket, de most legalább a törvényeket tartsák be

– fogalmazott.

Hollik István hozzátette: egyébként pedig „tüncikézés” helyett Donáth Annának – a Momentum elnökének – azzal kellene foglalkoznia, hogy a hivatalos személy elleni erőszakot elkövetett Fekete-Győr Andrástól visszakéri a mandátumát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában